Over AHKCO

Oprichting AHKCO

De Academie voor Kunst en Cultuureducatie (AHKCO) , opgericht op 18 mei 1981, is het enige Surinaamse instituut dat bacheloropleidingen (Bachelor of Arts) aanbiedt op het gebied van Beeldende Kunsten, Journalistiek & Communicatie  en Sociaal Cultureel Vormingswerk. Naast de universele waarden van academische vrijheid en onafhankelijkheid zijn onze kernwaarden: deskundigheid, integriteit, praktijkgericht en creativiteit.

Onze slogan: “We make a difference”

De kernwaarden zijn:
• Deskundigheid
• Integriteit
• Praktijkgericht
• Creativiteit

Visie & Misie

De AHKCO is een ambitieuze onderwijsinstelling en is sterk verbonden met de mens en maatschappij. Wij zijn het enige Surinaams HBO-instituut dat bachelor opleidingen verzorgt op het gebied van de Beeldende Kunsten, Journalistiek & Commuciatie en Sociaal Cultureel Vormingswerk.  De AHKCO staat voor universele waarden als academische vrijheid en onafhankelijkheid. Deze waarden zijn onlosmakelijk verbonden met de wijze waarop wij ons onderwijs vormgeven.

Deskundigheid

Competentie ontwikkeling. Wij weten wat we doen en wij doen wat we weten. Wij garanderen kwaliteit omdat wij deskundig zijn. Wij hebben hbo-opleidingen die voldoen aan internationale eisen. Dit willen wij ook aantonen door accreditatie.

Integriteit

Wij verwerpen elke vorm van onethisch handelen en brengen onze studenten normen en waarden die van belang zijn voor de mensheid.

Praktijkgericht

Wij spelen op een praktische wijze in op de vraag van de arbeidsmarkt en wij benaderen problemen vanuit een optiek van oplossingsgerichtheid. Wij “doen” liever dan dat wij “praten”!

Creatief

Wij helpen cultuur scheppen door te ontwerpen (authentiek) en toe te passen. Wij denken  indien nodig “out of the box”.